Motivace

Publikoval Viktor Hanáček dne 29. května 2012

Co se vám vybaví jako první v tu chvíli, kdy vidíte člověka, který je na tom lépe, než vy? Myslím zaslouženě lépe, než vy. Můžou to být peníze, práce, zdraví, přátelé… Cokoliv. Cítíte motivaci? Cítíte chuť být lepší? Cítíte euforický záchvat s nutkáním na něčem ihned začít pracovat?

Pokud ano, gratuluji vám. Jste vyrovnaný a přející člověk bez závistivých předsudků a činů. A takových by mělo být více. Někteří mají totiž pocit, že by měli mít všichni stejně a při nejlepším nic. A to je docela škoda.

Fascinuje mě, když se mohu o práci nebo o podnikání bavit s někým, kdo je na tom lépe, než já (nebo i naopak), a bere mě jako rovnocenného. Takové vyrovnané lidi fakt cením a vážím si jich. Motivují mě. Motivují mě k lepším výsledkům, protože vím, že oni je se svým zdravým rozumem uznají. Přece jen není nic lepšího, než přátelství, kde se můžete bavit narovinu, aniž by z toho měl jeden z vás mindrák nebo pocit méněcennosti.

Také jsem přišel na to, že pokud je člověk spokojený sám se sebou a má radost ze života, přestává řešit druhé. Proto dělejte to, co vám dělá radost, co vás naplňuje a neohlížejte se na ostatní. Pokud je někdo lepší, inspirujte se, motivujte se a pracujte na sobě. Budete šťastní.